lauantai 11. lokakuuta 2014

Eka viikko

Hallo Leute!

Tänään tuli ensimmäinen viikko Hildesheimissa täyteen. Kavereita on saatu, saksaa opittu ja kaupunkia katseltu. Vaito-opiskelijoita kampuksella on 127 ja kunhan kaikki saksalaisetkin opiskelijat parin seuraavan viikon aikana opinahjoonsa saapuvat, on meitä kaikkiaan sellainen kuusi tuhatta. Vaikka Hildesheim Saksan mittapuulla onkin melko pieni kaupunki, voi Savonlinna jälkeen olla vilinään totutteleminen.

Ja uskokaa tai älkää, noihin sataan kahteenkymmeneen seitsemään sisältyy viisi. Suomalaista. Tyttöä!
Näiden kaa on ollu jo monta kivaa päivää ja juttua. Tässä vaiheessa pitää vähän ikävöidä myös Suomeen jääneitä ihanuuksia. Ootte mun mielessä!
Lennettiin siis tosiaan kaverin kanssa viikko sitten Bremeniin ja tultiin junalla tänne Hildesheimiin. Meidän "buddy" , Kathrin, juoksi meitä vastaan, kun vähän aikaa olimme häntä asemalla etsiskelleet. Kathrinin kanssa käveltiin alle kilometrin matka asunnolle ja kirjoiteltiin vuokrasopimukset. Avaimet käteen ja totuttelemaan ajatukseen, että täällä sitä seuraavat viitisen kuukautta sitten punkataan. 


Kunnon turistina tietysti kuvailin maisemia junan ikkunasta. ;D Maissi kasvaa vielä lokakuussakin. 


Kartasta on yllättävän paljon hyötyä uuteen kaupunkiin tutustuessa. Varsinkin kun WLAN on nykyisin puhelimeni ainoa netti. Kaupungilla palloillessa ei paljon googlemapsia tai heredriveplussia käytetä. Evellä puhelimessa netti on, ja usein siitä iloitsenkin. 


Tänään vietettiin shoppailupäivää. Viikon olen samoilla lenkkareilla täällä kulkenut, mutta tänään piti vaihtaa bootsit jalkaan heti, kun pystyin niitä omikseni sanomaan. Paikallisessa ostoskeskuksessa, Arneken Galleriassa, oli tänään muotinäytös. Sitä tosin tuli vain ohikulkiessa vähän vilkaistua. Lähinnä keskityttiin tarjonnan kartottamiseen, mutta jotain kivaa löydettiinkin. 

Syötiin thaimaalaista ja illalla mentiin vielä katsomaan saksalaista elokuvaa! Kaikki ei-saksankieliset elokuvat poikkeuksetta dupataan saksaksi, joten valittiin suosiolla paikallinen tuotos. Ihan kaikissa paikoissa en täkäläisten kanssa tajunnut nauraa mukana, mutta hauskaa oli silti, Yllättävän hyvin pysyi juonesta jo viikon preppauksen jälkeen mukana. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti