sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Die Zauberflöte und Wasserparadies

Viileäksi on Saksankin sää alkanut muuttua. +10 asteen molemmin puolin vielä kuitenkin lämpötila huitelee eikä lumesta ole tietoakaan. Saa sitten nähdä tuleeko sitä jouluksi. 

Sunnuntain kunniaksi tein tänään lasagnea. Kun eväs siellä uunissa kypsyi, päätin käyttää ajan hyödyksi ja tein spotify-soittolistan otsikolla Joulu. :D Kuorossa olemme toisaalta jo lokakuusta alkaen harjoitelleet joululauluja. Marketit ja ostoskeskukset ovat jo täynnä joulukoristeita, jouluvaloja, joulukortteja sekä muuta pientä, sievää ja kimmeltävää. 

Viime viikko oli edellisiin verrattuna erilainen. Ensinnäkin ajoin vuokra-autolla. Ja vielä näitä maineikkaita moottoriteitä. Oikeastaan sitä aja_niin_lujaa_kuin_uskallat-osuutta ei ollut kuin parikymmentä kilometriä. Enkä sitäkään kovin lujaa ajanut. Saimme vuokrafirmasta paljon sovittua isomman auton, jolla Hannoverin keskustan läpi seikkaileminen oli jännittävää. 

Auto vuokrattiin miesten takia. Ja, no, junalakon. Olisi niitä junia kuulema sitten välillä lakonkin aikana kulkenut, mutta pelatiinpa varman päälle. Pojat piti sieltä Bremenin kentältä tänne Hildesheimiin saada. Hyvin kaikki kuitenkin meni ja olihan se kokemuksena huima. :)

Kun otettiin tehtäväksemme kävellä mahdollisimman monia uusia katuja pitkin, löysimmekin kaikkea jännää. Pienesti joka suuntaa kallistelevat saksalaiset talot erään kadun varrella olivat huomiota herättäviä. Samulin kanssa jo mietittin, että ei ole ollut näiden rakentajilla vatupassia. 


Ruoka Saksassa on Suomen hintatasoon verrattuna halvempaa. Elämän pieniä iloja on, kun huomaa, että kävelykadulta voi nälkäänsä parilla eurolla ostaa tuoreita, kuumia ja uskomattoman hyviä ranskalaisia paljolla majoneesilla. Eikä täällä vielä ole niin kylmä, ettei viereisestä kojusta voisi jälkkäriksi napata myös jätskipalloa. 


 Saksan, englannin ja kuoron lisäksi minulla on lukkarissa liikuntaa. Alkuviikosta vedin kahden saksalaisen tytön kanssa liikuntatunnin aiheesta liikkuvuus ja sen edistäminen. Omat osuuteni puhuin englanniksi. Vaikka välillä tuntui, että oikeiden sanojen löytäminen oli miettimisen takana, tuli opettaja kuitenkin tunnin jälkeen kehumaan hyvin menneestä tunnista.

Seuraavaksi voikin alkaa jännittää koripalloa, johon meidän Eveliinan kanssa pitää tehdä tuokio katukoriksesta. Tällä kertaa saksaksi.Savonlinnassa opiskelleena minun on vähän jännää myöntää, että kävin tällä viikolla ensimmäistä kertaa ikinä oopperassa, Taikahuilu avautui tällä paikallisella murteella laulettuna minulle vähän paremmin, kun väliajalla wikipediasta lunttasimme juonen kulun. 

Paikalliseen vesiparatiisiin käytiin myös tutustumassa. Päivälipulla sai nauttia yhdeksän saunan löylyistä ja monista uima-altaista tuntitolkulla. Oli puolentoista kuukauden jälkeen huikeaa saunoa. 

Eilisen ravintolapäivän innoittamana katsastin paikallisen tarjonnan. Täältä löytyi kuin löytyikin yksi. Se ainut sattuikin sitten tarjoamaan suomalaisia korvapuusteja. Melkoinen sattuma. 

Ininän aiheena voisin mainita sen, että kaikki elokuvat ja televisio-ohjelmat on dubattu saksaksi. Kyllähän siitä varmasti kieltä oppisin, mutta hassulle se kuulostaa kun Zac Efron siellä aukoo suutaan jonkun saksalaisen puheen kanssa melkein samaan aikaan. Kai siihenkin tottuu...

Oheislukemistoksi hankin käsikirjan saksalaisena olemisesta. Sisäkengät minulta näköjään  tämän mukaan puuttuvat. Ehkä villasukat ajavat saman asian.
Abstract:

The weather is started to get colder. Still warm enough to eat icecream outside. ;) Will see if there will be snow at Christmas. Driving a car in Germany was an experience, let´s say. Frence fries are so good. And even better with extra mayonnaise. Sport lesson I kept with two german-girls went well. Sauna felt like heaven! Movies are so weird because of dubbing. At least I now have guide book about how to be german. Instead of indoor shoes I´m using wool socks. Maybe it is good enough. :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti